Quizlet

Yabancı dil öğreniminde multidisipliner bir çalışma sistemi benimsemek, öğrenim sürecinin daha hızlı ve daha verimli olması için olmazsa olmaz bir şart. Bu sistemi ayakta tutacak ana sütunlardan bir tanesi kanımca "kelime ezberleme".

Kelime ezberlemek için çok çeşitli yöntemler mevcut. Bilgisayarın ve internetin hayatımıza iyiden iyiye girmesiyle, bu yöntemler elektronik ortama taşınmaya başlandı. Eminim bir çoğumuz, basılı bir sözlük kullanmaktan ziyade online bir sözlük kullanmayı tercih ediyoruzdur.

İşe öncelikle kaliteli bir sözlük seçmekle başlamak isabet olacaktır. Seslisözlük oldukça geniş kullanıcı kitlesine sahip. Ama ben daha sade ve anlaşılır olması nedeniyle Zargan ı kullanmayı tercih ediyorum.

Örnek cümleler ve ingilizce anlam için kullandığım ingilizce sözlükler de The Free Dictionary ve Camridge Dictionary. Özellikle Camridge Dictionary Extra, örnek cümle zenginliği açısından muazzam bir sözlük.

Öncelikle internet bağlantınız olmasına gerek kalmadan kullanabileceğiniz bir kaç kelime öğrenme yazılımından bahsedeceğim. Şunu belirtmeliyim ki, fanatik bir linux kullanıcısı olmam nedeniyle sözkonusu programlar açık kaynak kodlu ve bir çoğu da sadece Linux tabanlı işletim sistemlerinde çalışır.

Tanıtacağım ilk program JVLT. Benzerlerinin aksine Flashcard sistemi kullanmıyor. Anlamın yanı sıra, örnek cümle, telaffuz gibi ek bilgiler de ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz programın Quiz bölümünü kullanarak kendinizi ölçebilirsiniz. Yazılım Java dili ile oluşturulduğundan platformdan bağımsız

Diğer bir program Anki. Flashcard şeklinde oluşturulmuş bir yazılım. Kelime girişi yaptıktan sonra, bu kelimeleri Flashcard biçiminde karşınıza getiriyor. Siz verdiğiniz cevaba göre kendinize bir puan veriyorsunuz. Program da bu veriler ışığında bir takvim belirleyip, bundan sonraki çalışmalarınızda çok hata yaptığınız kelimelere öncelik veriyor.

Bir diğer ilginizi çekebilecek program da JMemorize. Anki ile benzer özelliklere sahip. Platformdan bağımsız.

Aslında asıl üstünde durmak istediğim uygulama Quizlet. İnternet tabalı bir yazılım. Temel olarak, birbirini takip eden üç bölümden oluşuyor. Öğrenme, Alışma ve Test.


<html>
<body>
<!--
<?php
// ekle.php
$renk = 'yeşil';
$meyve = 'elma';
?>
-->
<?php
$renk = 'turuncu';
$meyve = 'portakal';
echo "$renk $meyve <br>"; // turuncu portakal

include 'ekle.php';

echo "$renk $meyve <br>"; // yeşil elma
?>
</body>
</html>


#!/bin/sh

################################################################################
## lit2pdf ##
## By Peter Stewart (http://www.petermstewart.net) ##
## January 2009 ##
## ##
## Converts .lit (Microsoft Reader) files to PDF using ConvertLIT (clit), ##
## html2ps, and ps2pdf. ##
################################################################################


# Change file extension
OF="echo $1 | sed 's/\.lit/\.pdf/'"

TMPDIR="mktemp -d"

# Expand file into temporary directory
clit "$1" $TMPDIR/temp/

# Convert HTML > PS > PDF
htmldoc --charset cp-1254 --webpage -f "$OF" $TMPDIR/temp/*.htm
# Clean up
rm -rf $TMPDIR

exit 0

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sümeyra Çakır - Ateşçiler Türküsü

Hüsnüne güvenme ey ruh-i mahım